Link Search Menu Expand Document

Nieuwe koppeling

Je wil een koppeling met de Ons-suite maken? Welkom! Op deze pagina geven we je een overzicht van alles wat je moet weten om een koppeling te maken.

Uitgangspunten

Er is vanuit de markt veel vraag om koppelingen met Ons te maken. Om dit proces te stroomlijnen, hanteren wij een aantal uitgangspunten bij het aangaan van de samenwerking. Zo weten we wat we van elkaar kunnen verwachten:

  • We koppelen uitsluitend vanuit de behoefte van een gemeenschappelijke klant.
  • Koppelingen zijn generiek en daardoor meteen voor meerdere klanten inzetbaar.
  • De lijst van API’s beschrijft wat beschikbaar is. We maken in principe geen nieuwe API’s voor je.
  • We maken afspraken over de verantwoordelijkheid voor de gedeelde data.
  • We verwachten zelfredzaamheid, maar bij technische problemen of onjuistheden in de documentatie zijn we natuurlijk beschikbaar via onze Topdesk-omgeving.

Lees meer onder uitgangspunten.

Het proces

Kennismaken en ontwerp

We willen graag meer weten over de beoogde koppeling. In welke klantbehoefte ga je voorzien en welke data heb je daarvoor nodig? Vul het aanmeldformulier in. Nadat we je aanmeldformulier beoordeeld hebben sturen we je passende aansluitvoorwaarden op. Soms nemen we eerst nog contact op voor aanvullende informatie.

Ontwikkelen

Hè-hè, je mag gaan ontwikkelen op onze development-omgeving. Je krijgt een uitnodiging voor onze Topdesk-omgeving. Hier kun je een ticket indienen om een certificaat te laten tekenen zodat je toegang krijgt tot de development-API’s. Op onze Topdesk-omgeving kun je ook een account aanvragen voor de webinterface van onze development-omgeving.

Hoe je dat regelt, en meer belangrijke informatie, lees je onder ontwikkelen.

Staging en productie

Als de koppeling klaar is om door de klant getest te worden kun je een aanvraag doen voor een certificaat voor de staging-omgeving van de klant. We vragen hier ook toestemming voor aan de klant. Als de klant tevreden is over de koppeling op de staging-omgeving, kan een certificaat voor de productie-omgeving van die klant aangevraagd worden.

Voor zowel de staging- als productie-omgevingen vragen we je aan te geven welke API-endpoints, en welke velden van die endpoints, je nodig hebt. Alle andere API-endpoints zijn niet toegankelijk.

Lees meer onder staging en productie.

Doorontwikkeling

Zijn er extra wensen van de klant, of willen jullie de koppeling uitbreiden? Dat kan! Voor het doorontwikkelen kun je een nieuwe versie van je koppeling aanmaken en verder gaan met ontwikkelen op de development-omgeving. Als de nieuwe versie af is kunnen klanten (met hun toestemming) overgezet worden naar di e nieuwe versie.